Muzyka do nauki?
No jestem ciekawa, czy tak jak ja uczycie się przy muzyce, czy wolicie mieć wtedy martwą ciszę?
A jeśli słuchacie, to jakie piosenki pomagają wam w nauce...? są to jakieś konkretne, czy nie ma to dla was znaczenia??
Bo dla mnie nie ma żadnego znaczenia przy jakiej muzyce się uczę, ale nie potrafię uczyć się w ciszy... ;p
_________________ "Nie poddawaj się! Bądź sobą! Bo życie jest za krótkie, aby być kimś innym."
25 lip 2008, o 16:03
kajakaja
Kotek
Re: Muzyka do nauki?
A ja muszę mieć martwą ciszę... Nie potrafię się skupić , bo muzyka akurat przy muzyce mnie rozprasza ... ale dużo osób słucha muzyki przy nauce i słyszałam , że to nawet im pomaga...
A jeśli ja bym tak słuchała przy nauce to była by to muzyka raczej spokojna, nie rozpraszająca moich myśli ... /skoro o to pytasz
_________________ Muzyka to najlepsza towarzyszka dla tego,kto cierpi . Jest ochocza i radosna jak dziecko, ognista i powabna jak młoda dziewczyna, dobra i mądra jak stary człowiek,który spędził owocnie życie.
25 lip 2008, o 18:01
karolajna0309
Kotek
zalezy czego sie ucze. jesli przedmiotow scislych to raczej cisze musze miec, a jesli humanistyczne to moge sluchac co popadnie...
28 lip 2008, o 00:24
Violcia
Bywalec
Dołączył(a): 11 lip 2008, o 19:43 Posty: 57 Lokalizacja: Koszalin
najlepiej to kawalki do ktorych tancze... relax jak nic i wszystko do glowy wchodzi
_________________ Taniec jest odzwierciedleniem naszego ciała... Czasem zabawy, czasem bólu...
31 lip 2008, o 22:10
Lazlov
Bywalec
Słyszałem że odgłosy stymulujące prace mózgu są dobre do nauki... Np. Odgłosy pływających wielorybów ;x
31 lip 2008, o 22:23
Violcia
Bywalec
Dołączył(a): 11 lip 2008, o 19:43 Posty: 57 Lokalizacja: Koszalin
to fakt. spiew ptakow i szum fal tez podobno pomaga ;D choc dla mnie to bardziej chyba dla relaxu takie cos xD
_________________ Taniec jest odzwierciedleniem naszego ciała... Czasem zabawy, czasem bólu...
31 lip 2008, o 22:25
iza1502
Bywalec
Ja konkretnie przy nauce raczej nie słucham muzyki ale przy odrabianiu lekcji jak najbardziej Np jak sie męcze z zadaniem z matmy albo z chemi i włącze sobie muzyke to od razu jakoś łatwiej. Można sie wyluzować ja słyszałam że muzyka klasyczna pomaga ale nie sprawdzałam
30 sie 2008, o 17:50
Scbw
Kotek
nine inch nails ghosts i-iv idealne jak dla mnie, melodyjne i bez wokalu
7 wrz 2008, o 20:47
sangral
Kotek
Muzyka klasyczna według badań naukowców jest idealna do nauki nie każda ale wtedy jest bardzo dobre uczenie.
11 lut 2009, o 11:03
galaxydancing
Kotek
Zawsze! Bez muzyki żyć nie umiem, więc kiedy się uczę/odrabiam lekcje też musi coś grać. A jeżeli chodzi o to, czego słucham... Zależy, na co mam ochotę, czasem trochę rapu, czasem rocka, czasem metalu a czasem poezji śpiewanej typu SDM. Co do muzyki klasycznej - mnie osobiście dość mocno rozprasza. Zaczynam mieć dużo innych myśli w głowie i nici z nauki.
_________________ "Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. " Mark Twain