Sprawdź szkoły średnie i uczelnie wyższe w ogólnopolskim informatorze edukacyjnym EduInf.pl

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Matematyka na maturze ?! 
Autor Wiadomość
Kotek
Kotek

Post Matematyka na maturze ?!
Moi kochani ! Już za 2 lata czeka nas obowiązkowe zdawanie matematyki na maturze !
Co Wy na to ? ;/

31 sie 2008, o 11:42
Bywalec
Bywalec

Post Re: Matematyka na maturze ?!
Ja za 3 lata ale i tak sie obawiam matury z matmy, chociaż mój matematyk powiedział że nie dopuści do matury nikogo kto jego zdaniem nie zda. Więc schody zaczną sie już we wrześniu ;)

31 sie 2008, o 12:15
Stały bywalec
Stały bywalec

szkoda ze jest obowiazkowa.
bo tak to wybralabym matme jako dodatkowy przedmiot
a tak, bede musiala jakis wybrac ;(

31 sie 2008, o 12:17
Kotek
Kotek

A ja akurat bardzo się cieszę, że matematyka jest na maturze. Bo to bardzo dobrze. Nie wierzycie - zobaczcie:
spam usunięty - admin

1 wrz 2008, o 20:09
Bywalec
Bywalec

Moim zdaniem matematyka obowiązkowa na maturze to zły pomysł. Ja niestety już za rok będę musiała zdawać maturę z matmy. Chcę iść na weterynarię więc matematyka nie jest mi potrzebna tylko biologia i chemia.

5 wrz 2008, o 19:03
Bywalec
Bywalec

o widze ze na biol-chemie jestes ;) ja tez zdaje biologie i chemie...

a dzisiaj slyszalam ze TYLKO rocznik piszacy mature w 2010r. beda pisac matme... pozniej maja wygofac ;/

5 wrz 2008, o 19:51
Bywalec
Bywalec

Eksperymentują na nas. Dla mnie nie ma sensu pisać matury z matematyki bo i tak mi się nie przyda. A po za tym ma niby zmienić się też matura z polaka. Nie będzie podobno już prezentacji.

5 wrz 2008, o 23:19
Kotek
Kotek

moim zdaniem matma na maturze ma swoje zalety, bo w końcu każdy musi umieć się jakoś poruszać w liczbach;) Po liceum warto nie tylko liczyć na siebie, ale też na kompleksową wiedzę:P tak czy owak ja lubię matmę, ale w moim LO uczą baaardzo średnio, dlatego chyba zdecyduje się na jakieś kursy 2 letnie z matmy, żeby się dobrze przygotować. W necie widziałem już takie kursy do wzięcia, nie będę podawał dokładnych adresów bo admin pewnie potraktuje to jako spam:P zresztą na mieście stoją ludzie z ulotkami to pewnie się Wam jakaś trafi, albo przyjdą do Was do szkoły z nimi:) pzdr

14 wrz 2008, o 13:45
Kotek
Kotek

Ja uważam że obowiązkowa matura z matmy jest nieporozumieniem. Według mnie tylko Polski powinien być obowiazkowy. Przecież nie każdy ma zmysł matematyczny i nie każdy będzie w stanie się na tyle nauczyć tej matmy żeby jej zdać. Orientujecie sie może czy to jest tak że jak matma dojdzie tobędzie trzeba zdawać 4 przedmioty na maturze??
A tak w ogóle to dziekuje ministrom edukacji że matury obowiazkowej nie juz w 2009 bo wtedy chyba bym sie pozegnał ze zdaniem matury :D

20 wrz 2008, o 23:24
Kotek
Kotek

Jak dla mnie matura z matmy to jakąś pomyłka :/ Jestem na profilu humanistycznym i jak patrzę na niektóre osoby z klasy to daje się zauważyć, że niektórzy mogą po prostu nie zdać matury przez matematykę!
Ja jak na razie nie myślę o maturze z matmy [jestem w drugiej klasie liceum] :P Sama nie wiem jak to będzie. W zupełności wystarczy mi 30% z matmy i dziękuję :d
Dodatkową 'nowością' jest chociażby to, że jeśli ktoś chce zdawać rozszerzoną matmę to musi najpierw napisać poziom podstawowy :P Aaaa i prawda jest taka, że rok 2010 nie będzie pierwszym i ostatnim rokiem, w którym matura z matematyki jest obowiązkowa :) Zaczną na nas eksperymentować, ale za nami będzie jeszcze kilka roczników...

A co do matury z polskiego... Ostatnio się dowiedziałam, że prawdopodobnie nie będzie prezentacji tylko będzie matura z lektur. Nie wiem jak to ma wyglądać :/ W sumie to moja polonistka już w tamtym roku mówiła, że chcą coś takiego wprowadzić. Tylko zastanawia mnie, czy to obejmie mój rocznik czy nie :/ Bo przecież powinnam się o tym była dowiedzieć rok temu we wrześniu [najpóźniej] a nie teraz :/ zobaczymy, co z tego wyjdzie. Muszę pogadać z polonistką i się dowiedzieć dokładnie jak to jest :)

21 wrz 2008, o 19:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona