Re: Matematyka na maturze ?!
Jak dla mnie matura z matmy to jakąś pomyłka :/ Jestem na profilu humanistycznym i jak patrzę na niektóre osoby z klasy to daje się zauważyć, że niektórzy mogą po prostu nie zdać matury przez matematykę!
Ja jak na razie nie myślę o maturze z matmy [jestem w drugiej klasie liceum]

Sama nie wiem jak to będzie. W zupełności wystarczy mi 30% z matmy i dziękuję :d
Dodatkową 'nowością' jest chociażby to, że jeśli ktoś chce zdawać rozszerzoną matmę to musi najpierw napisać poziom podstawowy

Aaaa i prawda jest taka, że rok 2010 nie będzie pierwszym i ostatnim rokiem, w którym matura z matematyki jest obowiązkowa

Zaczną na nas eksperymentować, ale za nami będzie jeszcze kilka roczników...
A co do matury z polskiego... Ostatnio się dowiedziałam, że prawdopodobnie nie będzie prezentacji tylko będzie matura z lektur. Nie wiem jak to ma wyglądać :/ W sumie to moja polonistka już w tamtym roku mówiła, że chcą coś takiego wprowadzić. Tylko zastanawia mnie, czy to obejmie mój rocznik czy nie :/ Bo przecież powinnam się o tym była dowiedzieć rok temu we wrześniu [najpóźniej] a nie teraz :/ zobaczymy, co z tego wyjdzie. Muszę pogadać z polonistką i się dowiedzieć dokładnie jak to jest