Potrzebuję pomocy w wybraniu studiów
Witam , obecnie jestem w II Klasie Liceum o profilu Policyjnym , i tu kieruję się moje pytanie Jakie studia wybrać po maturze i z czego zdawać maturę żebym mógł się dostać na takie studia które są waszym zdaniem dobre i po których można dostać nawet dobra pracę. Maturę zdaję w III klasie czyli za rok szkolny , no ale to już jest czas żeby sobie wybrać na co się chce iść , a ja kompletnie nie wiem gdzie mógłbym iść po tym Liceum Policyjnym , mieszkam w województwie podlaskim i na dodatek na wiosce więc jest bardzo ciężko żyć. Moi rodzice z gospodarki otrzymują 800 zł miesięcznie , z czego trzeba opłacić prąd , telefon , internet , no i jak na wiosce idzie dużo paliwa a paliwo też nie jest tanie ( co ja tam będę pisał ) , i mi zależy na tym żeby stąd wyjść i wyjść na ludzi , Nie piszcie żebym sobie po tej szkole poszedł na Policjanta Krawężnika bo on dostaje tyle co nic

, Więc bardzo proszę was o podanie jakiś studiów które by się nadawały po mojej ukończonej szkole i jakie przedmioty było by trzeba zdawać oprócz tych podstawowych