Sprawdź szkoły średnie i uczelnie wyższe w ogólnopolskim informatorze edukacyjnym EduInf.pl

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Prosze o pomoc w pracy maturalnej :) 
Autor Wiadomość
Kotek
Kotek

Post Prosze o pomoc w pracy maturalnej :)
Witam. W tym roku mam maturę, na ustną z polskiego wybrałam sobie temat: Motyw władzy w twórczości Szekspira. Zinterpretuj temat, odwołując się do celowo wybranych dramatów. Jako literaturę podmiotu wybrałam sobie "Makbeta" i "Hamleta". Znam już dość dobrze oba utwory, znalazłam trochę informacji na ten temat w różnych książkach ale i w internecie. Mam zamiar teraz zabrać się do pisania pracy, ale mam dużo wątpliwości co do tego, jak ją rozpocząć, czy umieścić ogólny zarys pojęcia władzy, czy umieścić jakieś fragmenty biograficzne Szekspira, w jaki sposób przedstawić motyw władzy w obu tych lekturach i wiele innych. proszę pomóżcie, każda wskazówka bardzo mi się przyda :) z góry dziękuje :)

4 lut 2011, o 21:35
Kotek
Kotek

Post Re: Prosze o pomoc w pracy maturalnej :)
zastanawiam się ciągle nad tymi książkami i mam wrażenie, że to może być za mało, zamierzam przeczytać jeszcze inne dramaty Szekspira, może któryś będzie bardziej trafny niż Hamlet. Co wy na to? pomóżcie :)

5 lut 2011, o 13:23
Kotek
Kotek

Witam.

Zajmuję się profesjonalnym redagowaniem prezentacji maturalnych na egzaminy dojrzałości. Jestem studentką dziennikarstwa i posługuję się językiem polskim na bardzo dobrym poziomie.
Mam doświadczenie w pisaniu owych prac, a każda praca mojego autorstwa jest kompletna, bezbłędna i wykonana profesjonalnie.
Jestem osobą uczciwą i tego samego wymagam.

W skład każdej pracy maturalnej wlicza się :
- Konspekt (Bibliografia : - Literatura podmiotu, przedmiotu)
- Treść pracy napisana zrozumiałym i bezbłędnym językiem
- Kartka z cytatami (gratis, za które można otrzymać dodatkowe progi punktowe na egzaminie)
- Plan ramowy wypowiedzi

Na życzenie klientów tworzę prezentację multimedialną, odrębnie płatną. Istnieje możliwość zredagowania samego konspektu lub utworzenia samej pracy od podstaw na wybrany przez Ciebie temat pod posiadany już przez Ciebie konspekt.

Ceny zależą od tematu wybranej pracy i wahają się w granicach 50 - 150 zł.
Jeśli chcesz, dołączę także przykładowe pytania egzaminacyjne.
100 % uczciwość, stały kontakt, pomoc.

Zapraszam! :)

Kontakt :

Email : maturazpolskiego2011@wp.pl

29 wrz 2011, o 19:50
Kotek
Kotek

werka1102 napisał(a):
Witam. W tym roku mam maturę, na ustną z polskiego wybrałam sobie temat: Motyw władzy w twórczości Szekspira. Zinterpretuj temat, odwołując się do celowo wybranych dramatów. Jako literaturę podmiotu wybrałam sobie "Makbeta" i "Hamleta". Znam już dość dobrze oba utwory, znalazłam trochę informacji na ten temat w różnych książkach ale i w internecie. Mam zamiar teraz zabrać się do pisania pracy, ale mam dużo wątpliwości co do tego, jak ją rozpocząć, czy umieścić ogólny zarys pojęcia władzy, czy umieścić jakieś fragmenty biograficzne Szekspira, w jaki sposób przedstawić motyw władzy w obu tych lekturach i wiele innych. proszę pomóżcie, każda wskazówka bardzo mi się przyda :) z góry dziękuje :)

Witaj!

Co do utworów, które wybralaś to są jak najbardziej trafne, jednak dwa to z pewnością za mało. Warto byłoby pomyśleć jescze o jednym ( trzy to takie bezpieczne optimum) może np. Król Lear ?
Co do tego jak rozpocząć pracę to z pewnością wypadało by wyjasnić pojecie władzy, wspomnieć o tym, że ewoluowała na przestrzeni wieków, że różne są jej aspekty. Następnie dobrze byłby tez zamieścic in formację, że Szekspir w szczególny sposób powoływawł się na ten motyw a to zaintersowanie znalazło swój odźwiek w ksiązkach, których analizy chcesz dokonać w pracy. Trzeba też we wstępie postawić tezę, na której oprzesz swoją pracę. Nie zaszkodziłoby zacząc róniez od jakieś trafnego cytatu tyczacego się władzy np. Tylko ten umie rządzić, kto umie być posłusznym władzy - Seneka Młodszy.

Oczywiście to tylko moje propozycje, ale mam nadzieję, że coś z nich przypadnie Ci do gustu;-)

30 wrz 2011, o 11:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]